top of page

Wat is TTR yoga?

TTR staat voor Therapeutic Tension Release. Deze vorm van yoga is een lichaamsgerichte methode om spanningen los te laten. Je kunt hiermee niet enkel de dagelijkse stress, maar ook veel dieper liggende spanningen ontladen. 

Hoe werkt TTR yoga?

TTR yoga bestaat uit 3 delen:

asana, release en integratie.

We starten met asana - de yogahoudingen - om connectie te maken met je lichaam, de spieren warm te maken en voor te bereiden op de tweede fase. Daar wordt ingetapt op het zelfregulerend vermogen van het lichaam om het zenuwstelsel tot rust te brengen. Spanningen worden losgelaten, onderdruke emoties krijgen ruimte. De derde fase is die van de integratie. Je voelt de vrijheid die je hebt gecreëerd, de rust die in je zit en die over je heen daalt. De helende kracht van reiki wordt ingezet om dit proces te ondersteunen.

 

Door de aard van de yogavorm zijn deze lessen steeds in privévorm.

Om diepgaand te kunnen werken, wordt er gewerkt met 4 starterssessies. Daarna kunnen er losse sessies ingepland worden.
 

TTR yoga is helend

Therapeutic Tension Release yoga biedt een waar herstelproces voor lichaam en geest. Het is een prachtig middel om de dagelijkse stress los te laten, maar ook oude spanningen die je hebt opgeslagen in je lichaam. Je reset je zenuwstelsel terug naar homeostase: een staat waarin lichaam, geest en ziel in balans zijn. Sessie per sessie verlagen we je basisspanning, en giet jij je stressemmer leeg.

 

Je emmer loopt niet meer zo snel over.

Meer zelfs: je creëert ruimte in die emmer om onverwachte spanningen op te vangen.

Meer dan enkel over loslaten, gaat het ook over weer in balans komen. Wat vast zit in je lichaam, zorgt ervoor dat je energie op die plaatsen geblokkeerd wordt. Door de blokkades te verminderen of op te ruimen, zal je levensenergie opnieuw vrijer stromen en dat zul je merken aan je stijgende energiepeil.

Een holistische benadering

TTR yoga en het effect op het lichaam:

Door spier- en zenuwstelsel te ontspannen, kunnen fysieke en psychosomatische klachten verlicht worden. 

 • hoofdpijn

 • hartkloppingen

 • hyperventilatie of een drukkend gevoel op de borst

 • maagklachten of darmstoornissen

 • pijnlijke spieren 

 • slechte nachtrust

 • vermoeidheid en uitputting

 • ...

TTR yoga is holistisch lichaamswerk:

fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. 

Door fysieke spanningen los te laten, registeren de hersenen minder stresssignalen. Daardoor gaan die minder stresshormonen produceren en doorbreek je de vicieuze spanningscirkel. Je parasympatisch zenuwstelsel kan de overhand nemen, en je hoofd kan tot rust komen.

People are human beings, not human doings.

Tijdens de beoefening van TTR Yoga is er grote aandacht voor gevoel en emotionele beleving.

 

Door heelheid en 'genoegheid' te ervaren in het zijn creëer je harmonie in je hele wezen, wat ervoor zorgt dat je je zelfhelend vermogen stimuleert. 

Ervaar het zelf

Met Therapeutic Tension Release yoga heb je een krachtige tool in handen om vanuit een andere invalshoek je klachten en problemen te benaderen en op te lossen. Probeer het uit, jij bent dat waard. Bestel je sessie op de Tarievenpagina. Daarna zoek je bij Online bestellen een datum die voor je past.

Afspraken kunnen ook per mail ingepland worden. Vermeld dan even of het voor jou makkelijker is tijdens of buiten de schooluren. Liever bellen? Dat kan, maar weet dat mijn gsm vaak op stil staat. Ik bel je graag terug.

Betalen kan ook ter plaatse: cash of met Payconiq.

Tot 24u op voorhand kun jij (of ik) de afspraak verplaatsen. Wanneer je minder dan 24u op voorhand annuleert of niet verwittigt, wordt de sessie aangerekend.

Contacteer mij

Kapelanijstraat 11
3581 Beringen

Tel / Whatsapp: 0472 31 90 11

 • Instagram
 • Facebook
 • LinkedIn

Bedankt om mij te contacteren!

bottom of page