top of page

Myofascial release en yin yoga


Wat is Myofascial release?

Myofascial release of MFR brengt verlichting bij gevoeligheid en benauwdheid in myofasciale weefsels; dat zijn de weefsels die je spieren in je hele lichaam omringen en ondersteunen. MFR staat ook bekend als triggerpoint-therapie, omdat de pijn voortkomt uit specifieke punten (de zogenaamde triggerpoints) in uw myofasciale weefsels.


Omdat de triggerpoints zich niet per se in de buurt bevinden van waar je het meeste spanning ervaart, wordt bij myofascial release in een groot deel van je spierstelsel bewerkt door er verschillende triggerpoints te lokaliseren.


Bij een pijnlijk triggerpoint wordt dat gebied gemasseerd, gestretcht of er wordt een lichte druk op uitgeoefend. Binnen de twee minuten merk je dat er spanning loslaat, en kan een volgend triggerpoint aangesproken worden.


Wat zijn de risico's van Myofascial release?

Als leidraad valt te nemen dat MFR geen problemen vormt als je goed een massage kunt verdragen. Er zijn zeer weinig risico's. Het is echter geen goede techniek om te gebruiken op lichaamsgebieden met (brand-)wonden of bij breuken. Als je fragiele botten hebt, diepe veneuze problemen of een diepe veneuze trombose, of als je bloedverdunners neemt, is het raadzaam om eerst je arts te contacteren.


Myoyin = yin yoga + myofascial release

In Myoyin worden er technieken van MFR gecombineerd met yin yoga. Je gaat dus triggerpoints aanspreken terwijl je in een yogahouding ligt. Dat wordt gedaan met verschillende groottes van balletjes en verschillende baltechnieken.


Je werkt dieper in op je fascia dan tijdens de standaard yin yogales. Dat betekent dat jouw yoga-ervaring intenser (tijdens het voelen) en actiever is (want je gaat wat meer bewegen in het MFR-gedeelte). Tegelijk zal de ontspanning ook des te duidelijker en des te groter zijn.


Uitproberen?

Check de website om een les te boeken en de magie met de balletjes zelf te ervaren.


49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page