top of page

Hoe yin yoga en Chinese geneeskunde hand in hand gaan

Yin yoga is gestoeld op de principes van de Chinese geneeskunde (TCM). Om dieper inzicht hierin te kunnen geven, bied ik een workshop(reeks) "Yin yoga en TCM" aan. Daar combineren we de rustgevende praktijk van yin yoga met de tijdloze inzichten van de Chinese geneeskunde. Laat mij je meenemen op een reis waarin we de seizoenen omarmen en de wijsheid van TCM integreren in de yogasessie.


De Samensmelting van Yin Yoga en TCM

Yin Yoga, met zijn focus op langzame, diepe stretch en het stimuleren van meridianen, vindt een perfecte metgezel in de eeuwenoude principes van TCM. In mijn workshops ervaar je de synergie van deze twee disciplines, gericht op het herstellen van de vrije stroom van levensenergie, bekend als "Qi", en het bevorderen van algeheel welzijn.


Seizoensgebonden Diepgang

Elk seizoen brengt volgens TCM specifieke energetische eigenschappen met zich mee. Daarom bied ik per seizoen een workshop aan die is aangepast aan de seizoensgebonden veranderingen. Ieder seizoen legt de nadruk op een bepaald element, die dan weer invloed uitoefent op bepaalde organen en meridianen. Door daarop in te spelen breng je je lichaam en geest makkelijker in balans.


1. Lente: Activeren van de Leverenergie

Met de komst van de lente brengen we de aandacht naar de lever. De workshops in dit seizoen concentreren zich op het activeren van de leverenergie, waardoor frisse vitaliteit en veerkracht worden gestimuleerd.


2. Zomer: Voeden van het Hart

Tijdens de zomer verkennen we de helende kracht van Yin Yoga in combinatie met TCM om het hart te voeden. Dit seizoen staat in het teken van liefde, vreugde en een gebalanceerd emotioneel welzijn.


3. Nazomer: Aarden en Voeden van de Milt

De nazomer, die de overgangsperiode vormt naar de herfst tijdens die heerlijke septemberdagen, nodigt uit tot aarding en het voeden van de milt. Hier gaan we de yin yoga gaan richten op op stabiliteit en de voedende energie.


4. Herfst: Balanceren van de Longen

Terwijl de bladeren vallen, richten we ons op het balanceren van de longen. De workshops in de herfst bieden ademruimte, zowel fysiek als mentaal, om de overgang naar een nieuwe cyclus te vergemakkelijken.


5. Winter: Voedende Yin voor de Nieren

In de winter richten we ons op het ondersteunen van de nieren, waarbij we de kracht van yin yoga combineren met TCM-principes om innerlijke warmte te cultiveren en de energiereserves te voeden.Een Uitnodiging tot Innerlijke Welzijn

Dompel jezelf onder in de helende harmonie van Yin Yoga en Traditionele Chinese Geneeskunde. Ontdek de wijsheid van eeuwenoude geneeskunde terwijl je je verbindt met de natuurlijke cycli van de seizoenen en je eigen innerlijke welzijn. Schrijf je in voor onze seizoensgebonden workshops en omarm de kracht van balans, energie, en rust.

Kom samen met ons en laat de helende reis beginnen. Ik kijk ernaar uit je te verwelkomen op de mat, waar de wijsheid van Yin Yoga en TCM samensmelt voor een diepgaande ervaring van lichaam en geest.


Koop het combiticket hier of klik op de juiste datum op de kalender om je in te schrijven voor een aparte workshop.

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page