top of page

Over mij

Hoi, ik ben Jozefien, en ik bied yin yoga aan. Na een stevige burn-out die de fundamenten van onder mijn voeten wegblies, heb ik besloten om anderen te leren wat ik zelf nodig had en heb. Met yin yoga wil ik een rustpunt bieden in de maatschappij, en misschien wel in jou. Meer uit ons hoofd, meer in ons lijf!

De persoon achter de yogalerares

Charmant, zoekend naar evenwicht en harmonie, staat steeds paraat om te helpen . Gevoelig, compassievol, en met ellebogen, in de West-Vlaamse zin van het woord. Heel goed in het lezen van andermans emoties dus, en kundig in het aanvoelen van de energie in de kamer.  ​

Goed met woorden. Houdt van héél véél woorden. Excuses als je niet graag leest, dan valt hier wel wat te doorploeteren. Die woorden zet ik overigens liever op papier, dan dat ik een prater ben. Ik doe het niet goed in grote groepen, diepgaande één-op-ééngesprekken zijn veel meer mijn ding. Ik dans graag. Door creatief bezig te zijn gaat mijn hart zingen. 

​Het heeft lang geduurd vooraleer ik mezelf kende. Ik probeerde vooral een braaf kind te zijn, later te voldoen aan de maatstaven van de maatschappij. Dat is me zuur opgebroken. Mezelf voorbijlopen is een patroon dat er van jongs af aan in gesleten is. Ik heb het ook heel lang kunnen volhouden. Want een doorzetter, dat ben ik ook. 

Image by Conscious Design
Meditatie aan zee

Wat heeft Pose jou te bieden?

In 2022 startte ik met yin yoga geven in Beverlo (Beringen). Telkens ik een les beëindigd heb, voel ik hoe de sfeer veranderd is: de mensen zijn ingetogener, slaken misschien zelfs een zucht van verlichting. Met Pose leer ik jou luisteren naar je innerlijke zelf en laat ik je de moed vinden om jezelf beter te leren kennen.

IMG_3649-2.jpg

Mijn weg naar zelfkennis. En yoga.

Om mezelf te leren kennen, had ik het nodig om tegen de muur te botsen. Keihard. Dat was in 2018, en ik ben er eerlijk gezegd nog altijd van aan het bekomen.

Zo een burn-out, is een cadeau, wordt wel eens gezegd.

 

​In mijn geval kan ik dat alleen maar onderschrijven. Het heeft me mijn ogen geopend en mijzelf (terug) doen vinden. Eindelijk. Het kostte tijd, maar ik leerde inzien dat perfectionisme en resultaatgerichtheid mij afsneden van mijn gevoel en van wie ik dus in essentie ben.​

 

Yoga heeft me heel erg geholpen bij mijn herstel. In de maanden voorafgaand aan mijn grote crash, leerde ik Bikram yoga kennen. Toen mijn lichaam niet meer mee wilde, ben ik andere yogavormen gaan onderzoeken. Ik had nood aan zachtheid, zelfacceptatie, de tijd en de ruimte om mijn grenzen te leren kennen. Dat alles, en méér, vond ik bij yin yoga.  Yin yoga voedt mijn lichaam en geest, geeft ruimte aan mijn emoties, en zorgt ervoor dat ik mij verbonden voel – met mijzelf, met anderen, met het universum. Het is een prachtige tool die ik wil delen met jullie.

 

​Laat me je binnenloodsen naar een plek waar je met jezelf kunt zijn, maar ook jezelf tegen kunt komen, en misschien zelfs terugvinden. Misschien kunnen we zo niet alleen je innerlijke wereld beter leren kennen, maar ook de buitenwereld een stukje mooier en zachter maken. 

Are you (y)in?

bottom of page